Tel.01 2303 700 | Fax: 01 2303 701 info@ve-trgo.hr

Ulaganje u novi sustav grijanja donosi uštede i ima ekonomskog smisla. Navika da zadržavamo neučinkovit i neekonomičan sustav grijanja opravdavajući se da i «stari sustav još dobro radi» uskoro će pripadati prošlosti. Vlasnik kuće ili stana može dobiti informacije od njihovih instalatera o tome kako osuvremeniti stariji sustav grijanja. Mjesni dimnjačar može izmjeriti emisiju plinova iz dimovoda i reći vam je li njezina razina viša od propisane. Što prije promijenite stari, nedjelotvorni sustav, to bolje. Manje ćete rasipati energiju, pa tako i uštedjeti novac.

Prednosti modernizacije sustava grijanja

Osuvremenjivanje sustava grijanja donosi očite prednosti, posebice ako se to obavi što prije. Suvremeni sustavi troše manje energije, pa se štedi novac. Količina ušteđena novca među ostalim ovisi o tipu sustava grijanja i vrsti energije. Emisija ugljičnog dioksida može se smanjiti čak i 30%, uz očite ekološke prednosti.

Konzultacije pomažu pri donošenju prave odluke

Mnogobrojni su faktori koje treba uzeti u obzir pri razmišljanju o osuvremenjivanju sustava. Prvo treba ustanoviti koja vrsta grijanja odgovara specifičnim uvjetima instalacije. Vaš stručnjak za grijanje može izračunati koliko ćete vjerojatno potrošiti s raznim rješenjima. Treba uzeti u obzir i druge mogućnosti, poput solarnoga grijanja ili solarnih sistema.

Tko oklijeva, plaća više

Oni koji će do zadnjeg trenutka oklijevati i odgađati modernizaciju sustava grijanja mogu se suočiti i s negativnim posljedicama. Uvijek se mogu očekivati zastoji u opskrbi i dostavi u zadnji tren. Odlučite li se odmah na osuvremenjivanje svojega grijanja, preduhitrit ćete dugo čekanje i više cijene ugradnje.