Tel.01 23 03 700 | Fax: 01 23 03 701 info@ve-trgo.hr

Kada je riječ o osnovnoj opremi kupaonica i drugih sanitarnih prostorija, većina će odmah reći da ona uključuje umivaonik, zahodsku školjku, kadu ili tuš kabinu, neki će još spomenuti zrcalo, bide,kupaoničke ormariće, perilicu rublja, košaru za prljavo rublje a tek će se rijetki sjetiti kupaonskih radijatora. Ipak, radi se o gotovo nezamjenjivim dijelovima kupaoničke opreme koji, osim što osiguravaju ugodnu toplinu, nerijetko omogućavaju sušenje mokrih ručnika ili opranog rublja.

I dok se i dalje kao  ogrjevna tijela za kupaonice i druge sanitarne prostorije mogu koristiti uobičajeni rebrasti ili pločasti radijatori kao i u svim drugim prostorijama u stanu, a sve češće i sustavi podnog grijanja, ipak su najprikladniji posebno izvedeni radijatori koji su svojim oblikom i dizajnom prilagođeni upravo za upotrebu u kupaonicama. Uostalom, baš se stoga takva ogrjevna tijela nazivaju kupaoničkim radijatorima.

U svakom slučaju, ono što u posljednje vrijeme izdvaja kupaoničke od radijatora za bilo koju drugu prostoriju nerijetko je vrhunski dizajn. Radi toga se ne treba mnogo čuditi činjenici što vodeći svjetski proizvođači ogrjevnih tijela pri izradi kupaoničkih radijatora sve više koriste usluge glasovitih imena svjetskog dizajna.