Tel.01 23 03 700 | Fax: 01 23 03 701 info@ve-trgo.hr

Krećete li u rekonstrukciju kupaonice, računajte na mjesec pripremnih djelatnosti. Dakle zaboravite na kupovinu u jednom danu i pripremite se za pustolovinu “lova na sanitarije“. Ovisno o kakvim je promjenama riječ, posebnu pažnju treba posvetiti postojećim instalacijama i njihovom smještaju.

Postojeće instalacije

Naime, najbolje rješenje je da se postojeće vodovodne i kanalizacijske cijevi ne pomiću, no ako je to ipak potrebno, pomaci neka budu minimalni. Odvodne instalacije, pogotovo ako su napravljene od olova, svakako treba zamijeniti novim, npr.plastičnim. Vrlo bitna stavr kod rekonstrukcije kupaonica je da se sve faze preuređenja fotografiraju. Možda vam se to čini kao nepotrebno gubljenje vremena i dodatna gnjavaža, no to je posebno važno kod instalacija. Danas-sutra kada se kupaonica opet bude preuređivala, majstorima će te fotografije itekako dobro doći. Dakle, fotografijom zabilježite sve radove, posebice one koji se odnose na izmjenu električnih i vodovodnih instalacija te na postavljanje podnog grijanja.

Oprema za kupaonicu

Postavljanje tuš kabine ili kade kod rekonstrukcije nisu problem jer je njihova ugradnja značajno jednostavnija od ugradnje cijevi. To znači da se u novoj kupaonici tuš kabina može nalaziti i na drugom mjestu jer već postoji podna instalacija na koju je vrlo lako priključiti novi sifon. Planira li se mjesec dana unaprijed, uređenje kupaonice može biti pravo zadovoljstvo. Naravno, užitak koji slijedi nakon uređenja je garantiran jer je bilo dovoljno vremena za odabir kupaoničke opreme. Kako je izbor opreme velik, mjesec dana je optimalno vrijeme koje je potrebno za dobru i kvalitetnu kupovinu. Ponuda kupaoničkih namještaja također je iznimno velika.

Izvođenje radova

Tko će izvoditi radove? Najgore rješenje je kada u kupaonici radi nekoliko majstora jer to najčešće dovodi do nesuglasica i problema, kašnjenja izvođenja radova i nepotrebnih dodatnih troškova. Dakle, kada je jedan majstor odgovoran za sve obavljene poslove u kupaonici, nema sumnje da će i korisniku biti lakše aka se kasnije pojave neki problemi koje je potrebno sanirati.