Tel.01 23 03 700 | Fax: 01 23 03 701 info@ve-trgo.hr

Postoji li u kući dimnjak, bojler se može instalirati u kuhinji, kupaonici ili u podrumu. Tko se odluči za podrum, vjerojatno će taj prostor iskoristiti za još nešto, primjerice kao prostor za tjelovježbu ili radionicu za razne hobije. U podrumu se bojler može instalirati na zid ili stajati na tlu.

Radi li se o novogradnji, vlasnik može postaviti bojler u stanu kako bi se izbjeglo ipak skupo uređivanje podrumskih prostorija. Zbog skupoće stambenog prostora, praktično je to što se cijeli sustav za grijanje i pripremu tople vode može smjestiti na pola četvornog metra, pričvršćen na zid ili na podu. Zbog njihove kompaktnosti, kombi-bojleri pričvršćeni na zid posebice su pogodni za stanove. Mogu se smjestiti u neki mali kut hodnika, kuhinje ili kupaonice. Instalacija na jednom katu ima još jednu prednost. Etažno grijanje može se podesiti prema potrebama određenog stana, a stanari plaćaju samo ono što doista potroše.

Moguće je plinski sustav za grijanje smjestiti i na tavan. U tom je slučaju dimovodni plinski sustav posebice ekonomičan jer nije potrebno imati dimnjak. Kratka okomita dvostruka cijev koja vodi kroz krov zadovoljava potrebe za dovodom zraka i za odvodom dimovodnih plinova. Time se štede i prostor i novac. Za instalaciju neposredno pod krovom, vlasnik kuće može birati između vrlo učinkovitog zidnog kondenzacijskog bojlera montiranog na zid i kondenzacijskog bojlera koji stoji na podu. Tavanski smještaj može se kombinirati i sa solarnim sustavima, pod uvjetom da ima dovoljno mjesta za veći spremnik tople vode.

Bez obzira radi li se o kući za jednu ili dvije obitelji, o stanu, podrumu ili tavanu, VE-TRGO d.o.o. nudi pogodna rješenja za sve vrste instalacija. Naš stručnjak za grijanje preporučit će vam sustav koji je najbolji za vaš dom.